понеделник, 6 август 2012 г.

За професионализма и прожект мениджърите


Тази статия е сравнение между професионализмите на двама прожект мениджъри. И двамата са връстници. И двамата отговарят за сериозни платформи. Да, ама Мариан Маринов направи нещо, което е в пъти по-сложно от Блог.бг, започвайки от нулата. На 30 юни бях поканен на официалното стартиране на вече готовата платформа. С него ще работя.
Какво да кажа за Здравков и екип? Нищо хубаво. Човек, който може да каже на своите клиенти и потребители „Zdravko Zdravkov Мисля, че въпросът е приключен! Ако услугата не отговаря на Вашите стандартни, то имате голям избор от други подобни! Желая Ви успех!”, казва, „я майната ви, не ми трябвате”. И ти не ни трябваш, Здравко. Некомпетентен си. Не спазваш собствените си условия за ползване на блога.
Веднага ще ти покажа:
1.Всеки регистриран потребител има свое уникално потребителско име и парола за достъп.
Досещате ли се за уловката? Правете регистрации, на далавера сме!
Всеки потребител има право да регистрира само едно свое уникално потребителско име и парола за достъп.
Това обяснява защо някои потребители държат 51% от активните блогърстващи.
Кой от вас смята, че Здравко и администрация не могат да спрат това явление? Просто не искат.
2. Регистрирайки се в Blog.bg вие се съгласявате, че няма да публикувате текстове и/или изображения с порнографски характер, подтикващи към насилие, етническа, расова и/или религиозна нетърпимост и всякакви материали, които са в разрез с българското законодателство.
Пълно е със антисемитизъм, антибългаризъм и какво ли още не.
 3. Потребителските постинги трябва да показват уважение към другите потребители. Заплашителни, оскърбителни и вулгарни постинги и коментари, както и такива, насочени срещу честта, достойнството или доброто име на друг потребител или собствениците на сайта, няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.
Хайде бе! Сериозно ли си мислите, че Здравко и компания спазват това си изискване?
Здравко, чий го дирят тези постинги в блога?
4. Фундаментален изказ. Направо си е показателен:
Zdravko ZdravkovПолигор не влиза нито през проксита нито през нищо. Бале ви прави всичките интриги и вие му се вързвате! На Полигор компютърните знания се изчерпват с това от къде да си включи компютъра.”
Това, да го каже шефа, демек, знае го, но не го е спрял, е ….. Все едно катаджията да ти каже, „тоя шофьор ви ебава майката!. Ами спри го, бе Здравко. Щом знаеш! Ама интерес нямаш! Нямаш интерес и да прекратиш непрекъснатото генериране на акаунти.
Е Здравко, колко време ме няма, но нещата си продължават по старому. Така е, нали?
5.Защо екипът на Блог.бг  тъне в анонимност?
Мариан Маринов, който споменах в началото не се крие. Напротив, показва се, защото е горд с постижението си.
Здравков се загрижил за сигурността на екипа си. Странна постановка, като се има пред вид, колко опасна е работата му. Всъщност, целта е да се скрие и персонифицира некомпетентност и неопитност. Като се има пред вид младостта, опита и компетентността, ако някой младок на под 25 години редактира и изтрие пост на професор, доцент или друг професионалист, ще постави в неудобно положение „Шефа”.
Здравков винаги е твърдял, че той управлява бановете и деактивирането /изтриването/ на блогове. Което не е вярно, защото Един от нашите модератори е допуснал грешка, за което ще си понесе последствията, но за пореден път ще кажа, и съм готов да застана зад думите си, че модераторите по никакъв начин нямат намеса в интригите между вашата групичка!”
Как го наказа, Здравков? С порицание, строго мъмрене или го прати да учи правопис? И най-важното, кой е сгрешил и защо си делегирал отговорни функции на некомпетентен подчинен? Извини ли се за грешката на екипът си? Не, нали? Къде ти, ще се извините. Това го правят хора, които са загрижени за своите потребители, а вас не ви е еня. Ако не ни хареса, да се махаме.
И хората с качества се махат, факт.
Един разговор с някой неидентифициран от админи, модератори, може и да е чистачката, но от името на Блог.бг
Сряда, 09 Ноември 2011г.
Здравейте,
Тезата която защитавате във Вашият постинг, не е вярна поради следните причини:
1. Посоченият от Вас блог не засяга правилата на Blog.bg тъй като в блога нямаше обидни, расистки или клеветнически постинги.
2. Премахваме постинги само ако получим оплакване от засегнат потребител и то ако представи причина поради която иска премахване на въпросният блог! В посоченият от Вас случай, нямахме такова оплакване!
След като получихме оплакване от потребителя, собственик на засегнатия блог, той беше премахнат.
3. Засягане модераторите в Блог.бг като изказвате неистинното твърдение, че поставяте под въпрос компетенциите на модераторите в Блог.бг
4. Тъй като според същите общи условия, с които сте добре запознат, модерацията на коментар и право и задължение на автора на блога. Във Вашите коментари от една страна отправяте заплахи и обиди към други потребители от друга не премахвате тези които са в нарушение.
Надяваме се, че този отговор обосновава причината за наложен бан.
С уважение,
Блог.бг
Умно казано, стига контролирането на постове с такова съдържание да не е в прерогативите на админите. Ако не се оплаче някой, значи не е обиден пост.
Браво бе, Здравков. Ако не го видя и не се оплача, не е обиден поста, нали?

Защо не затриеш т. 3 от пасажа Недопустимо съдържание, в Споразумението?

И последно
Каква е причината за наложения БАН на http://wisdom1.blog.bg/biznes/
Нещо като предупреждение за нарушаване на Споразумението?

Вашите разговори

Вие нямате съобщения!
Че това е едностранно и неаргументирано едностранно прекратяване на
„споразумение с правнообвързваща сила между Вас и Инвестор по отношение на използването на услугите от Ваша страна.”
Здравей, WISDOM!
Вашите разговори
Не може да изпращате съобщения, защото сте баннати.
Малко майтап за финал „Zdravko ZdravkovБез да се обиждаш, но сте една групичка, която е като малките деца, само се карате. От 20 май като няма вече първа страница ще видим.
20 май, но коя година?

Няма коментари:

Публикуване на коментар